Norvég halleves
2015.08.04. 15:03, Vivi
forrás: izletes.hu
4 személyre
» egy 1,2 kg-os tengeri hal
» 2 dl tej
» 10 dkg sárgarépa
» 3 dkg vaj
» 10 dkg petrezselyemgyökér
» só
» 5 dkg halványító zeller
» 1 tojás
» 1 babérlevél
» 4 szem szegfűszeg
» 2 dl tejszín
» 2 ek. liszt
» őrölt bors
A halat megtisztítjuk, majd egy fazékba feltesszük főni a megtisztított, feldarabolt zöldségekkel és a fűszerekkel együtt. Főzés közben többször lehabozzuk, és közben egy világos vajas rántást készítünk, amit tejjel felengedünk. A maradék tejet a levesbe öntjük, és az egyben lévő haldarabokat kiszedjük. A levet sózzuk, majd a tejszínnel és a tojássárgájával behabarjuk. Végül visszatesszük a halakat, és a zöldségekkel együtt tálaljuk.